Thema - Opvoeden & opgroeien


Opvoeden & opgroeien

Aan de ontwikkeling van kinderen kunnen we vooral bijdragen door op straat te spelen. Als we met kinderen spelen gaan we de dialoog aan en dagen we kinderen uit om te reflecteren op zichzelf of de wereld om hen heen. We merken dat kinderen
daardoor ook kritische vragen aan ons gaan stellen. We zien dat samen spelen kinderen leert zich in de groep te bewegen. Spelletjes als touwtje springen zijn een instrument om aandacht te geven aan samenwerking en sociale vaardigheden. Als we kinderen uitdagen en laten ervaren dat ze verantwoordelijkheid (voor het spel) kunnen dragen, zien we hun zelfvertrouwen groeien.

Het gezin bereiken we door ouders en hun opvoedvragen aandacht te geven waar we ook zijn: in de speeltuinen, bij de ouderinloop, trainingen Vreedzaam en in groepen. We zien ouders bewuster aan de slag gaan met opvoeding, bijvoorbeeld door de gespreksvaardigheden van de Vreedzame methode toe te passen. Door ouders bij het spelen met kinderen te betrekken kunnen ze zelf aan de slag: we zien dat zij het spelen en de spellen mee naar huis nemen. Tot slot zien we bij groepen kinderen dat het spelen bijdraagt aan de insluiting van verschillende achtergronden en groepen in de wijk.

In de wijk hebben we een beperkte signalerende functie. Omdat we op straat en in de speeltuinen zijn, kunnen we verschillende groepen kinderen herkennen. Als er problemen zijn kunnen we aanvullingen geven op de informatie van andere professionals. We vragen daarbij nadrukkelijk aandacht voor de plek van het kind.

839
Logs
653
Openbare logs
0
Afgeronde deelactiviteiten

Tjitske van der Woude Openbare log May 18, 2018 14:31
Kennen ze dus echt niet, de moeders wel :) #elastieken #meerspelen #Gagelsteede

Rosa Balrak Openbare log May 17, 2018 13:23
Straks om 15.30-17.30 .... heerlijk chillen,muziek,kletsen samen zijn Meiden onder elkaar. Vanaf 7 jaar. In de tipi van Grifsteede. Kom jij ook?


25 mei voor ouders en kinderen zelfde tijd en plaats. Kosten: gratis zie Facebook: rode tent tipi Griftpark

Mohamed Alhaddadi Openbare log May 16, 2018 14:21
Telefoon gekaapt door Sara:

Het duurde zo lang we hebben al zo veel spelletjes gespeeld , daardoor is het briefje gekreukeld

Tjitske van der Woude Openbare log May 8, 2018 15:00
Leuke activiteit van @HartenvoorSport , tafeltennissen. 1 batje wou blijkbaar hier blijven :) We passen er even op #Gagelsteede

Tjitske van der Woude Openbare log May 8, 2018 11:33
Helaas, tape houdt niet, maar zonder bad en pomp echt niet te doen vandaag #Gagelsteede @GemeenteUtrecht , werk aan de winkel!!

Tjitske van der Woude Openbare log May 3, 2018 16:48
Pompoenpannenkoek is dit, @WijkencoVarsha en ik mogen meeeten #meerspelen Heerlijke middag!! #Gagelsteede

Tjitske van der Woude Openbare log May 3, 2018 12:51
Leuk, extra activiteiten in de meivakantie verzorgd door @HartenvoorSport met vandaag @phoenixatletiek Rennen maar! #Gagelsteede

Tjitske van der Woude Openbare log Apr 20, 2018 14:07
Superactie, hele speeltuin wordt getrakteerd op ijs door bezoeker.
Valt erg in de smaak! #Overvecht

Tjitske van der Woude Openbare log Apr 20, 2018 13:31
Dag @GemeenteUtrecht
In de openbare speeltuin Gagelsteede zitten de kinderen met smart op de waterpomp te wachten. Iemand die daar bij kan helpen?

Mohamed Alhaddadi Openbare log Mar 23, 2018 12:42
Wat een geweldige idee├źn hebben deze kinderen toch #tienerclub