Thema - Huizen van de Buurt


Huizen van de Buurt

Onze missie is het realiseren van bruisende plekken die laagdrempelig zijn, een thuisgevoel creëren, ontmoeting en verbinding mogelijk maken met maximale ruimte voor diversiteit. We werken aan eigenaarschap, wederkerigheid, inclusiviteit en tevens aan leerplekken waar bewoners zich kunnen ontwikkelen. We nodigen buurtbewoners actief uit om gebruik te maken van deze plekken.

In de buurthuizen hebben de beheervrijwilligers een belangrijke rol. Ze voelen een grote verantwoordelijkheid voor het verwelkomen van bezoekers en het draaiend houden van de bar/balie. Over het algemeen zien we bij hen dezelfde effecten als bij het thema zelf- & samenredzaamheid: ze worden actiever en voelen zich gezien en erkend.

Binnen de buurthuizen komen bewoners, bezoekers, vrijwilligers, sociaal makelaars, professionals en initiatiefnemers elkaar tegen. De manier waarop we de buurthuizen organiseren (de beheerdriehoek, vrijwilligers als gastheren en -vrouwen) draagt bij aan kansen voor nieuwe, blijvende verbindingen. En de vernieuwde inrichting maakt dat wie binnen is voor anderen open staat.

De buurthuizen zijn een voorziening voor de hele wijk. Dat betekent niet dat de hele wijk er gebruik van maakt, maar de ruimtes worden relatief vaak benut.
Mensen en initiatieven bij de buurthuizen betrekken helpt om de zichtbaarheid en toegankelijkheid van buurthuizen verder te vergroten.

581
Logs
528
Openbare logs
0
Afgeronde deelactiviteiten

Wies Kool Openbare log Apr 19, 2018 12:55
Even druk met de laatste loodjes voor de voorkeursplanning van de Leeuw.

Tjitske van der Woude Openbare log Apr 18, 2018 13:22
Met @WijkEnCoEmine bij start bijeenkomst #RodeKersen Systeem met als doel verbeteringen in #BC_DeBoog #BC_deJager en #BC_deDreef

Bep van Rees Openbare log Apr 18, 2018 11:28
Zo Cool collega @Justin deelt ijs uit aan bewoners en gebruikers #BC_DeLeeuw .

Wies Kool Openbare log Apr 17, 2018 16:40
17 april even na zessen op het zonovergoten terras van de Leeuw...benieuwd wat de pot schaft!

Wies Kool Openbare log Apr 11, 2018 22:05
Oók in de Leeuw! De kick off van YGC: Young Game Changers Utrecht met een Open Mic. Deze boys willen een hiphop platform creëren voor Utrechtse jongeren. YGC Jou Griftpark Buurtcentrum De Leeuw MBO Utrecht
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=NBx-tVNDC38

Bep van Rees Openbare log Apr 11, 2018 12:58
Mooi compliment van iemand die gewoon even binnenloopt en daarna naar je toekomt en zegt hier voel ik dat ik welkom ben #samendoen #verbinden

Wies Kool Openbare log Apr 9, 2018 20:38
Uitnodiging van de Driehoek aan alle gebruikers van de Leeuw

Bep van Rees Openbare log Mar 29, 2018 8:29
Trots op hun zelfgemaakte tijdschrift over de gemeentelijke #verkiezingen in Utrecht !
Het meest opvallende uit de interviews vinden de Fontys #studenten Journalistiek de grote diversiteit van Utrechtse bewoners,hun verhalen en stemgedrag.

Bep van Rees Openbare log Mar 29, 2018 8:11
Vanaf maandag 8 April een Zing, #dans en #acteer workshop voor basisschoolleerlingen in #BC_DeLeeuw die musical en theater willen ontdekken!

Wies Kool Openbare log Mar 29, 2018 5:51
In de Leeuw vanaf maandag 9 april! Een zing, dans en acteer workshop van 8 lessen voor basisschoolleerlingen die musical en theater willen ontdekken!