Thema - Maatschappelijke initiatieven


Maatschappelijke initiatieven

Wijk&co ondersteunt initiatieven met bewoners die zich graag willen inzetten voor anderen en/of hun buurt. Dit kan de vorm hebben van een bewonersinitiatief maar net zo goed ondersteunen we sociale ondernemers die met hun onderneming sociale meerwaarde voor de wijk opleveren. Onze prioriteit ligt bij maatschappelijke initiatieven met een open karakter waarbij de activiteiten gericht zijn op het versterken van de zelf- en samenredzaamheid van anderen, het collectief of de wijk.

Initiatieven hebben vaak raakvlak met de buurthuizen; gebruikers van de ruimte van een buurthuis komen in het sociale netwerk daaromheen te staan, ontmoeten de beheerders en zo voorts. Een andere mogelijkheid voor initiatiefnemers is actief zijn bij of voor een bijenkorf, bijvoorbeeld een door bewoners gerunde huiskamer van de buurt.

Voor een bewoner is het opzetten of ontwikkelen van een maatschappelijk initiatief een uitdaging. We zien bewoners leren samenwerken en hun talenten ontwikkelen. Een geslaagde activiteit of een goedlopend initiatief geeft zelfvertrouwen.

Activiteiten en initiatieven in de wijk zijn ook ontmoetingsmomenten. Bewoners die iets samen hebben opgezet of meedoen aan een activiteit hebben een band met elkaar. Tussen sommige initiatiefnemers ontstaan vriendschappen. We rekenen de maatschappelijke initiatieven tot opbrengsten voor de wijk, omdat ze bij elkaar genomen een functie vervullen voor een ruime doorsnede van de wijk. Het onderhouden en versterken van het aanbod is dan ook een belangrijk resultaat. Daarnaast zien we dat initiatieven behouden blijven, groeien in bereik, of groeien in openheid.

294
Logs
251
Openbare logs
0
Afgeronde deelactiviteiten

Wies Kool Openbare log Oct 31, 2018 19:36
Zaterdag 10 november 18.30 uur is de 2e editie van het Buurtdiner de Leeuw, georganiseerd door drie enthousiaste kokers Tom, Sander en Stephan. Hun doel is mensen bij elkaar brengen door middel van een maaltijd. Aanmelden kan via www.buurtdiner.com

Wies Kool Openbare log Oct 25, 2018 17:07
KrijgdeKleertjes Utrecht won het Circulair Compliment! Ze hadden echt goeie concurrentie maar toch werden ze als winnaar verkozen! Jolanda KrijgdeKleertjes Tuinwijk en iedereen, super tof gefeliciteerd!

Wies Kool Openbare log Oct 16, 2018 17:04
En prachtige dag om buiten te zijn! Studenten van dispuut Alchemist laten hun groene handjes wapperen en maken het plein van de Leeuw onkruidvrij, goed bezig!! En na afloop is er natuurlijk koek en zopie.

Wies Kool Openbare log Oct 9, 2018 18:38
Zaterdag 13 oktober tussen 12.00-14.00 uur gaan ze in de Leeuw weer kleding en speelgoed ruilen! Heb je te kleine kinderkleding? Zonder gaatjes, vlekjes en gewassen? Neem ze mee en ruil ze bij om voor een maatje groter! Welkom bij bewonersinitiatief https://krijgdekleertjes.nl/TuinwijkUtrecht

Wies Kool Openbare log Sep 24, 2018 14:11
Uitnodiging Netwerkochtend In Between Cafe Utrecht Noordoost

Wies Kool Openbare log Aug 22, 2018 10:35
Alweer voor het 5e achtereenvolgende jaar wederkerigheid afspraken gemaakt met studentendispuut Alchemist. Met voorzitter af en nieuw.

Tjitske van der Woude Openbare log Aug 2, 2018 14:52
Middagje meedoen met Buren helpen buren. Toch een boel instanties die nog eens zouden moeten kijken hoe een brief op te stellen. Onnodig moeilijk!! Frustrerend voor de geadresseerden.

Tjitske van der Woude Openbare log Jul 16, 2018 13:21
Extra handjes, altijd welkom. Echte Wijkbank wordt het zo!!
#SocialSofa #Overvecht

Tjitske van der Woude Openbare log Jul 14, 2018 11:50
Eerste steen #Social Sofa @Gagelsteede, natuurlijk geplakt door Yamna!!

Tjitske van der Woude Openbare log Jul 14, 2018 6:25
Vandaag eerste begin dmv workshop mozaieken aan de #SocialSofa #Gagelsteede Gaat een zeer bijzondere bank worden! Keertje helpen? Laat maar weten.