Thema - Maatschappelijke initiatieven


Maatschappelijke initiatieven

Wijk&co ondersteunt initiatieven met bewoners die zich graag willen inzetten voor anderen en/of hun buurt. Dit kan de vorm hebben van een bewonersinitiatief maar net zo goed ondersteunen we sociale ondernemers die met hun onderneming sociale meerwaarde voor de wijk opleveren. Onze prioriteit ligt bij maatschappelijke initiatieven met een open karakter waarbij de activiteiten gericht zijn op het versterken van de zelf- en samenredzaamheid van anderen, het collectief of de wijk.

Initiatieven hebben vaak raakvlak met de buurthuizen; gebruikers van de ruimte van een buurthuis komen in het sociale netwerk daaromheen te staan, ontmoeten de beheerders en zo voorts. Een andere mogelijkheid voor initiatiefnemers is actief zijn bij of voor een bijenkorf, bijvoorbeeld een door bewoners gerunde huiskamer van de buurt.

Voor een bewoner is het opzetten of ontwikkelen van een maatschappelijk initiatief een uitdaging. We zien bewoners leren samenwerken en hun talenten ontwikkelen. Een geslaagde activiteit of een goedlopend initiatief geeft zelfvertrouwen.

Activiteiten en initiatieven in de wijk zijn ook ontmoetingsmomenten. Bewoners die iets samen hebben opgezet of meedoen aan een activiteit hebben een band met elkaar. Tussen sommige initiatiefnemers ontstaan vriendschappen. We rekenen de maatschappelijke initiatieven tot opbrengsten voor de wijk, omdat ze bij elkaar genomen een functie vervullen voor een ruime doorsnede van de wijk. Het onderhouden en versterken van het aanbod is dan ook een belangrijk resultaat. Daarnaast zien we dat initiatieven behouden blijven, groeien in bereik, of groeien in openheid.

273
Logs
230
Openbare logs
0
Afgeronde deelactiviteiten

Wies Kool Openbare log Apr 17, 2018 17:30
Samen spelen is leuk! Leerlingen van bs de Fakkel en senioren van het buurtbakkie in de Leeuw. 'Het was heel gezellig en we hebben veel gelachen' aldus Ria van het buurtbakkie. Volgende keer weer!

Tjitske van der Woude Openbare log Apr 10, 2018 17:15
241 Stadsmakers actief in Utrecht, terecht dat ze op de 21ste verdieping van het Stadskantoor in het zonnetje worden gezet! #Samenwerken #Vertrouwen #Gezienworden. Quotes van een van de deelnemers.
Ook in #Overvecht

Tjitske van der Woude Openbare log Apr 6, 2018 15:09
Mappen met activiteiten aan het bezorgen. Niks digitaal, op de fiets en daarna gewoon bladeren :) #Overvecht

Tjitske van der Woude Openbare log Mar 22, 2018 11:03
Stapje voor stapje komen de mappen met overzicht activiteiten #Overvecht in orde. Zeer gewenst, maar meer werk dan gedacht.

Tjitske van der Woude Openbare log Mar 7, 2018 13:13
Vanaf volgende week op woensdag van 11.30 tot 12.30 ben ik hier te vinden. #BuurtkamerdeKlop

Wies Kool Openbare log Feb 20, 2018 19:28
Zaterdag 17 maart 10-12 uur Kinderkledingbeurs de Leeuw voor 2de hands kinder- en tienerkleding.

Hind Dhassi Openbare log Feb 20, 2018 11:58
Mooie ontmoeting tussen oude en nieuwe #bewoners van #Overvecht #planeinstein

Tjitske van der Woude Openbare log Feb 17, 2018 11:37
#Buurtbuik bijna van start. Er wordt keihard gewerkt. En hoe fijn dat #beheervrijwilligers #BC_De_Boog ook komen helpen. Aanwinst #Overvecht

Wies Kool Openbare log Feb 15, 2018 17:27
Vandaag hollandse pot op het menu van de eettafel. Eet smakelijk!

Wies Kool Openbare log Feb 12, 2018 19:19
Staatslieden super schoon actie op 24 maart van 10-12 uur. Voor kinderen, ouders, leerkrachten én iedereen uit de buurt ! Verzamelen op het schoolplein van bs de Fakkel, er is iets te eten/drinken en gezellige muziek, doe je ook mee?!