Blog


Rosa Balrak

12-04-2017 14.55'

Missie: Meer aandacht voor mensen met een beperking

Project Kind en Wijk
Met het project Kind en Wijk willen we kinderen bewust maken van hun eigen leefomgeving en stimuleren dat ze oog hebben voor de mensen die daar wonen, ook degenen die je niet vanzelfsprekend ontmoet. In vier bijeenkomsten hebben kinderen van de groepen 7 van De Fakkel en de Dr. Bosschool met elkaar gesproken over aandacht voor elkaar in de wijk. Vervolgens hebben ze onderzocht welke verschillende bewonersgroepen er in de wijk wonen. Uiteindelijk hebben ze na onderling overleg gekozen voor een groep bewoners waarvan zij vinden dat die extra aandacht verdient. Dit zijn geworden; mensen met een beperking, daklozen en blinden c.q. slechtzienden. Voor elk van deze groep hebben ze een actie bedacht die ze gezamenlijk gaan uitvoeren. 
----------------------------------------------------------------------

Auteurs: Kinderen van de Dokter Bosschool Groep 7A

Rosa en Petra van Wijk&co kwamen hier om te vertellen wat aandacht is. We bedachten een actiedag voor mensen met een beperking. Aandacht voor elkaar is heel belangrijk omdat je je anders alleen voelt en misschien wel buitengesloten. Níemand moet zich alleen voelen!

Wij hebben gekozen om meer aandacht te willen voor mensen met een beperking omdat wij vinden dat ze aandacht nodig hebben en ze een leuke dag willen geven. In de klas kwam Irma met haar hond Umi. Ze kreeg een beperking rond haar 20ste. Het kost veel tijd om iets in haar huis te krijgen. Irma krijgt veel steun van de buren en haar familie. Irma ging foto’s laten zien van haar huis, zoals haar badkamer. Maar alles was anders, want ze heeft hulp nodig. Ze is niet met een beperking geboren maar het is ontdekt op haar 26e. Irma heeft net een nieuwe rolstoel en is daar heel blij mee.  

Wij organiseren een spelletjesmiddag voor mensen met een beperking. Er zijn dans-, turn- en goocheloptredens en een bingo. Er is ook limonade met iets lekkers erbij. We maken er een gezellige middag van. Kom je ook?

Wanneer: dinsdag 18 April
Tijd: 13.30 – 14.30 uur
Waar: Buurtcentrum de Leeuw Samuel van Houtenstraat 1
Leeftijd: jong en oud
Kosten: GRATIS

Als je meer informatie wilt kun je dat vragen aan Rosa via rosa.balrak@wijkenco.nl