Blog


Dien van Strien

11-05-2016 9.10'

De samenleving ziet dat mensen met een beperking veel kunnen betekenen via hoiUtrecht

Ik zag in begin 2016 een mail langskomen met daarin de vraag van hoiUtrecht om verhalen van bewoners met een beperking in alle wijken van Utrecht te vertellen. Ze vroegen aan mij of ik bewoners kende die op wat voor manier dan ook ondersteuning ontvangen. Ik werk ik Overvecht Noord en ken veel mensen die een ‘rugzakje’ hebben. Ik vind het heel mooi om te laten zien dat mensen die ‘een beperking hebben’ hun leven zinvol kunnen inrichten. Ze doen veel vrijwilligerswerk en zijn verantwoordelijk voor projecten in de wijk. Ik wilde het graag mogelijk maken om dit naar buiten te brengen. Mensen met een beperking zijn niet altijd zielig en bezitten veel competenties om de maatschappij te versterken.

 

Ik heb een bewoner gevraagd om zijn verhaal te vertellen. Gilbert bleek hier warm voor te lopen! Ik heb Gilbert aangemeld bij hoiUtrecht en zijn gegevens doorgegeven. Zij hebben contact opgenomen met Gilbert, een foto voor buurthuis de Boog gemaakt en zijn verhaal vormgegeven. Gilbert was in alle staten, die kwam vol enthousiasme vertellen dat hij was geïnterviewd. Hij voelde zich groeien door de aandacht voor wat hij allemaal doet in zijn leven. Hij is hier trots op en wordt erkend.

 

hoiUtrecht plaatste het bericht van Gilbert op hun website. Dit werd al snel verspreid via social media. Gilbert was reuze trots. De samenleving ziet dat mensen met een beperking heel veel kunnen betekenen! Ik denk dat hierdoor de beeldvorming over mensen met een beperking kan worden bijgesteld in de ogen van lezers. Je leest in de verhalen van hoiUtrecht dat mensen vrijwilligerswerk doen, soms een baan hebben en zo volledig meedraaien in de maatschappij. Ik ben blij dat hoiUtrecht hier een podium voor geeft.

Zie link van het hele artikel van Gilbert: http://hoiutrecht.nl/een-nieuwe-start/